Winter;
Het komt sporadisch voor dat er bij ons sneeuw valt, maar wat geeft het toch een feeëriek beeld. Snel naar buiten om dat witte laagje op de ongesnoeide en de gesnoeide ‘souches’ (druivenstruiken) vast te leggen voordat het is weggesmolten.



Voorjaar;
Ieder jaar weer een prachtig moment om die tere groene ‘hoedjes’ op die kale bruine knoestige stammen te zien verschijnen. Ze beleven een ware groeispurt en al snel zie je druiventrossen in wording. Nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en het niet gaat hagelen. Dat is in dit stadium funest.



Zomer;
De struiken staan nu vol in blad. Prachtig om te zien maar vooral nuttig, want mede door de fotosynthese groeien de druiven en worden de trossen mooi rijpen. Goede wijn maak je alleen van gezonde en vol rijpe druiven.



Herfst;
Na de oogst heerst er rust in de wijngaard en worden wij getrakteerd op een een soort patchwork van warm rood gekleurde wijnbladeren. Pas als al het blad is afgevallen of is afgewaaid  starten we met het snoeien van de wijngaard en kijken we weer uit naar die eerste ontluikende teer groene blaadjes.